Boek: De bijenhouder van Aleppo

Zoals de titel al aangeeft spelen bijen in dit boek een belangrijke rol. Nuri, moet samen met zijn vrouw Afra vluchten voor het geweld in Aleppo. Hun traumatische ervaringen verwerken ze allebei op hun eigen manier. De schrijfster Christy Lefleri heeft in de zomer van 2016 en 2017 gewerkt als vrijwilligster in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Zij weet door haar eigen ervaringen Nuri en Afra heel dichtbij te brengen.

Het boek leest, ondanks het zware thema, makkelijk weg. Je wordt al snel meegenomen in het verhaal. Als je De vliegeraar van Khaled Hosseini mooi vond, is dit boek zeker een aanrader.

Het verhaal ontvouwt zich vanuit Nuri, zijn zorgen over zijn kwetsbare, blinde vrouw en zijn gevecht om de scherven van hun leven en dromen bij elkaar te rapen. Heel mooi is beschreven hoe Nuri zich ontfermt over een hommel zonder vleugels.

Christy Lefteri zocht naar informatie over imkers en kwam een Syrische bijenhouder op het spoor Mohamed. Leuk detail, Mohamed woont in Nederland.

Hier volgt een leuk gesprek tussen schrijfster Christy Lefteri en Mohamed, de bijenhouder van Damascus.

De bijenhouder van Aleppo, uitgeverij Mozaiek 2019

https://www.uitgeverijmozaiek.nl/boek/de-bijenhouder-van-aleppo/

https://www.voordeprins.nl/

Geef een reactie