Het failliete systeem van de gezondheidszorg…

Afgelopen zaterdag kwam Montfoort bij het programma Kassa in het nieuws vanwege de sluiting van het kleinschalige, plaatselijke verpleeghuis. Naar mijn gevoel legt Trudy Prins, bestuurder van zorginstelling Rijnhoven, de vinger precies op de zere plek!

Over het Failliet van het huidige zorgstelsel!

Volgens Prins is er nog een dieper probleem dat hier ook mee verband houdt. De ingewikkelde manier waarop ons zorgsysteem in elkaar zit en de enorme administratie die daarmee gemoeid is. Al die verschillende wetten (WMO, ZVW, WLZ) en de bureaucratie daaromheen. 

In de uitzending zegt ze daarover: “We hebben met collega’s weleens halfslachtige berekening gemaakt. Wat blijft er nou aan de strijkstok van het systeem hangen? Al die organisaties die moeten zorgen dat het geld verdeeld wordt en gecontroleerd wordt of het goed uitgegeven wordt. Ik denk dat rond de 40 procent van al het zorggeld in de ouderenzorg in dat systeem zit.” En dat is dus geld dat niet aan zorg wordt besteed, stelt Prins, die vervolgt: “En bakken geld erin gooien, dat is het niet. Het systeem zoals we het nu hebben loopt niet meer. In mijn beleving is dat echt failliet en moeten we het anders doen.”

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/hoe-de-ouderenzorg-verdwijnt-uit-montfoort

Nog meer lezen over de gezondheidszorg…

Mijn vorige blog…

Geef een reactie